14 Ağustos 2007 Salı

28 Weeks Later

28 Hafta Sonra şeklinde orjinal ismine sadık kalınarak Türkçe'ye çevrilen bu filmin öncesi de var bilenler bilirler.

28 Gün Sonra olarak isimlendirilen ve ilk film olma özelliği taşıyan diğer filmi özetlemek gerekirse kuduz virüsü mutasyona uğrayıp insana geçiyor ve insanları çıldırtıyordu. Öyle ki enfekte olan insanlar diğer insanlara da virüsü bulaştırmak için önce üzerlerine kan kusuyor ya da onlardan kocaman ısırıklar alıyorlardı. Kocaman bir şehrin ıssız sokaklarında tek başına kalmış bir adam vardı ki, yalnızlıktan çok korkan biri olarak bana en korkutucu gelen sahnelerden biriydi.


İkinci seri olma özelliği taşıyan bu filmdeyse önce bir evde enfekte insanlardan kaçarak yaşamaya çalışan bir kaç insan görüyoruz. Bir genç çift, bir yaşlı çift, bir sarışın bomba ve bir adam. Genç çift iyi ki çocuklarımızı okul gezisiyle yurt dışına göndermişiz diye düşünerek kendilerini teselli ederken sarışın bomba da 5 gün önce dışarı giden sevgilisinin geri dönmesini umuyor. O arada kapı şiddetle tıklanıyor ve dışarda küçük bir çocuğun olduğu anlaşılıyor. Çocuklarını düşünen genç annenin annelik duyguları kabardığından çocuk hemen içeri alınıp karnı doyuruluyor. Ama onu takip eden enfekteler girdiği evi görüp hırlayarak kapıları pencereleri kırıp eve dalıyorlar. Böylece macera da başlamış oluyor.

Herkes gibi genç çift de canlarını kurtarmaya çalışırken kadın küçük çocuğu da korumaya çalışıyor. Adam başaramayacağını anlayarak kadını ve çocuğu arkasında bırakıp evden kaçıyor.

Aylar sonra adamın bir asker kampına sığındığı ve şehrin göbeğinde ada olarak isimlendirilen bölgeye yerleştirilen insanlar arasına alındığı görülüyor. Adamın çocukları da tatilden dönüp bir sürü güvenlik önlemlerinden geçirilerek adamın yanına getiriliyor.

Çocuklar annelerinin öldüğünü öğrendikten sonra ufaklık annesinin yüzünü unuturum korkusuyla ablasından bir söz alıyor ve bütün güvenlikleri aşarak bir resim almak için kendi evlerine gidiyorlar.

Evde annelerini görerek aslında ölmediğini ve bütün o zaman boyunca kendi evlerinde saklandığını öğreniyorlar. Bu şekilde kadın da yerleşim merkezine götürülerek bir sürü deneye tabi tutuluyor. Kadının aslında enfekte olduğu ama bundan etkilenmediği anlaşılıyor. Ama daha gerekli araştırmalar yapılamadan virüs birden tekrar aktif hale geliyor ve güya çevreden korunan adanın her bir yerini sarıveriyor.

Aa nasıl derseniz bir kadının intikamının nasıl feci bişi olduğunu görmek için buyrun seyredin :))

İlkinde daha çok gerildiğimi hatırlıyorum. Yine de fena sayılmazdı.. İyi seyirler!

Hiç yorum yok: