6 Kasım 2007 Salı

Inside Man

Dalton Russel (Clive Owen) bir hücreden seslenir bize. Kim, nereden, nasıl, ne zaman gibi tipik sorulara bir bir cevap verirken söz nasıl'a geldiğinde zamanda geri gideriz..

Büyük bir bankada insanlar sıra beklerken boyacı kılığındaki Dalton ve 3 arkadaşı bankaya girerler. Kimsenin dikkatini çekmeden kameraları etkisiz hale getirir ve işe başlarlar. Önce kapıları kilitler sonra silahları çıkarırlar. Herkes bir anda panik olsa da onlara söylenen her şeyi yaparlar.

Dalton ve arkadaşları önce bütün banka çalışanlarını ve müşterileri kasa önünde toplar ve onları soyar. Maksat kendileri dahil herkese aynı kıyafeti giydirmek ve polisi şaşırtmaktır..

Bu arada Dedektif Keith Frazier (Denzel Washington) da adamlarını toplayıp olayı çözmeye çalışmaktadır. Dalton'la telefonda konuşur ve isteklerini öğrenir: Bir uçak, iki otobüs, benzin vs.

Dalton'un verdiği zaman tükenip de istediklerini temin edemeyince Detektif Frazier Dalton'la bir daha konuşur. Süre uzar. Detektif Frazier bundan şüphelenir. Dalton'un istekleri konusunda çok da acele etmediğini farkeder ve bunu anlamak için içeri girmeye karar verir.



Dışarı çıktığında fikri hala değişmemiştir. Dalton zaman kazanmaya çalışmaktadır. Ama neden?

Bütün bunlar olurken bankanın sahibi Mr. Case (Christopher Plummer) endişelidir. Ama para için değil kiralık kasası için. Kasada herkesten sakladığı bir şey vardır ve onun için çok önemlidir. Kasayı kimse görmeden ordan çıkarması gerekmektedir. Bunun için Madeleine White'ı (Jodie Foster) tutar. Madeleine tanıdığı kişilerin gücünü de kullanarak Dalton'la konuşur ve bankaya girer. Konuşmaları boşa çıksa da gerçek açığa çıkmış ve Mr. Case'in sakladığı şeyi öğrenmiştir.
Detektif ve ekibi içerde konuşulanları duymak için bankaya gönderdikleri pizza kutularının içine ses kayıt cihazı koyarlar. Ancak duydukları şey eski Arnavutluk Başkanının kaydedilmiş sesinden başkası değildir.

Dalton'sa dışarı bıraktığı rehinelerden birinin eline verdiği notun içine sakladığı cihazla detektif ve ekibinin bütün planlarını duyar. Frazier bunu geç de olsa farkeder ama sorumlu polis şefi Captain John Darius (Williem Dafoe) Fraizer'ı dinlemez ve ekiple birlikte içeri girmeye çalışır. O anda bankanın kapısı havaya uçurulur ve rehineler dışarı kaçışmaya başlarlar. Polislerin içeri girmek üzere olduğunu öğrenen Dalton'sa çoktan planını yapmış ve uygulamaya koymuştur. 3 arkadaşı da rehineler arasına karışmış ve kendilerini kurtarmıştır. Dalton'sa ortada yoktur.
Bütün bina aransa da Dalton bulunamaz. Rehinelerin sorgusundansa bir şey çıkmaz çünkü herhangi biri doğru ya da yalan söylüyor olabilir. Üstelik bankadan da hiçbir para çalınmamıştır. Yani ortada ne suçlanacak kişi ne de suçlanabileceği bir şey vardır.

1 hafta sonra büyük bir araba bankanın önünde park etmiş beklemektedir. Dalton'un arkadaşları arabadadır ve Dalton'u beklerler. O bankadan hiç çıkmamış, kasanın yanındaki arşiv odasına kolaylıkla kurdukları minik bir hücrede 1 hafta kalmıştır. İlk başlarda zaman kazanmalarının sebebi budur. O hücreyi inşa etmek. Her şey planladıkları gibi gitmiştir. Baştan beri amaçları da bankadaki parayı değil Mr. Case'in kiralık kasasını açmaktır. Kasadaki elmaslarla gizli dosyayı alır ve bankadan ayrılırlar..

1 yorum:

miso dedi ki...

Çınar merhaba,
Bu Clive Owen'ı pek severim ben. Biraz da kaba saba ya, marrr derim :)) Güzel filmdi bence. Karizma yapmış abi.

marruu