2 Temmuz 2007 Pazartesi

Conversations with Other Women


Erkek (Aaron Eckhart) ve kadın (Helena Bonham Carter) bir düğünde karşılaşırlar. Hoş sohbet bol muhabbet derken eski zamanlara gider saygıdeğer yönetmenim. Genç bir kadın ve erkek vardır bu sefer karelerde. İlk tanışma sahneleri derken kamera tekrar kadın ve erkeğe döner. Bu arada tüm film boyunca film karesi ikiye bölük haldedir. Bir tarafta kadın gösterilir diğer tarafta erkek. Aynı zamanda, aynı olay karşısında verdikleri değişik ifadeleri ve tepkileri seyredebilirsiniz bu arada. Sağ karede kadının yüzünü alenen görürken erkeğin ensesini seyredebilirsiniz. Diğer karede de tam tersi, kadının ensesini seyredebilirsiniz.
Film ilerledikçe erkek ve kadının o ilk eskiye dönüş zamanında ilk tanışma sahnelerine tanık olduğumuz gençlerin ileri yaşları olduğunu anlarız. Eskiden evli olan bu çift, şimdi erkeğin kız kardeşinin düğününde tekrar karşılaşmış ve sohbet etmeye başlamışlardır.
Tabi sohbet ilerledikçe samimiyet de artar!

Bence güzel bir filmdi. Hele aynı olaya farklı iki insanın tepkilerini aynı anda görüntüleyebilmek fikri çok güzeldi. Kadına mı erkeğe mi baksam yazıyı mı okusam telaşesini ben çok yaşamadım. Ama yaşayanlar varmış okudum diğer sitelerden. Değişik bir filmdi bence seyredilebilir efem!

Hiç yorum yok: