25 Haziran 2007 Pazartesi

Death Note (Desu Noto)

Light (Tatsuya Fujiwara) Hukuk öğrencisidir. Çok zeki ve çalışkandır. Bir gün polis depatmanının sitesini heckleyerek bilgilere ulaşır ve adaletin suçlulara gereken cezayı veremediğini görür. Bunun doğruluğunu kendi gözleriyle görmek için bir gün suçlulardan birinin peşine düşer ve bir barda onu elini kolunu sallayıp gezerken, dahası öldürdüğü çocuk hakkında konuşup dalga geçerken görür. Ama Light'ın yapabileceği bir şey yoktur. Üzgün olarak bardan çıkar. Dışarı çıktığında yerde bir defter bulur. Üzerinde Death Note yazmaktadır. Light defterin nerden geldiğini anlamaz ama defteri yanına alır o anda ölüm meleği ile tanışır. Ölüm meleği, Ryuk, defteri düşürmüştür ancak bulanındır mantığıyla defterin Light'ta kalabileceğini söyler. Defterin özelliği, sayfasına yazılan her ismin farklı bir şekilde yazılmadığı taktirde 40 saniye içinde kalp krizi geçirerek ölmesidir.


Light bunu denemek barda gördüğü adamın adını yazar ve adam 40 saniye içinde gerçekten de kalp krizi geçirerek ölür. Defter adaleti sağlayan yegane güç gibi gelir Light'a ve bütün katillerin isimlerini yazmaya başlar sırasıyla. Suçlular yolda sokakta, hapisanede bir bir ölmeye başlayınca durum polis teşkilatının da dikkatini çeker.

Bay L (Ken'ichi Matsuyama) liderliğinde bir grup toplanarak Kira adını verdikleri bu katili yakalamaya çalışırlar. Ancak Kira da Bay L kadar zekidir ve her türlü tuzağı farkederek hepsinden kurtulur..

Acaba sonunda ne olacaktır?

**Dikkat Dikkat**

Sonunda Kira bütün gözleri kendi üzerinden çekmek için sevgilisini bu işe feda eder ve FBI ajanlarından birinin onu öldürmesini sağlar. Ama L onu yakalamış ve fakat çaktırmamıştır. Filmin devam filmi de varmış meğer. Bir yerde kesmek zorunda kalmışlar yani.

Film esasen bir animeymiş. Daha sonra film olarak çekilmiş. ilginç bir konusu var. Bir de Japon filmi. Japon filmleri hep değişiktir zaten. Sağolsun Badem Japon filmlerini çok sever :) Yine de animesi çok daha güzeldir diye düşünüyorum. Bi ara indirmek lazım bölümlerini. Badem'e duyurulur!

Hiç yorum yok: