14 Ağustos 2007 Salı

Laputa : Castle In The Sky

Hujıııııııııııt hujjjjııııııııt diye uçuşan şeylerde başlar film. Pencereden güzel mi güzel küçük kahramanımız Sheeta bakmaktadır. Birden peşlerinde korsanlar olduğunu görür. Fırsattan yararlanarak Muska adındaki ajandan kaçar ancak gemiden de düşer..

Pazu bir madende çalışan küçük, çok şeker bir çocuktur. O gün yine geç saatlere kadar madende kalmıştır. Eve dönüş yolunda gökte bir şey görür ve ona doğru koşmaya başlar. Bu "şey" Sheeta'dır. Gemiden düştükten sonra boynunda asılı olan "Kaldırtaş" sayesinde yere aniden düşmemiş, uçarcasına yere inmiştir.



Bu sayede iki minik kahramanımız Sheeta ve Pazu arkadaş olurlar ve Sheeta'yı kovalayan ajanlardan, polislerden ve tabi sevimli karakterlerden Dola ve aptal oğullarından birlikte kaçarlar. Zaman geçtikçe Dola ve ekibi de onlara yardım edecektir.

Herkesin amacı Laputa, yani uçan kaleyi bulmaktır. Pazu'nun ölen babası bu kaleyi gördüğünü iddia edip resimlerini çizmiştir. Pazu bu yüzden gerçekliğini ispat etmek için kendi gözleriyle görmek ister kaleyi. Ajanlar ve polisler güç ve hakimiyet için, korsanlarsa hazine için aramaktadır. Sheeta'ysa bu kalenin varisidir.
Tabi bunlar hep seyrettikçe sonradan ortaya çıkan şeyler.



Çok şeker bir filmdi. O yüzden her şeyden bahsetme heyecanıyla doluyum. Yine de hepsini anlatmayacağım. Bu şekerleri kendi gözünüzle de görmelisiniz :)
İyi seyirler!

2 yorum:

etki alanı dedi ki...

Çizgi flimleri seviyorum.Çocuklarımın büyüme aşamalarında çok etkileri olmuştur
Sevgiler bırakıyorum.
Tütü

cinar dedi ki...

Aa bu yorumu şimdi görüyorum! İnanamıyorum, yorumları yayınlamam için bana uyarı geliyordu oysa.. Çok şaşırdım Tütü. Seni daha yeni yeni tanımaya başlıyorum çünkü. Meğer taa önceden tanıyabilirmişim..