1 Kasım 2007 Perşembe

Ratatouille

Remy sevimli mi sevimli, koku duyusu çok gelişmiş, yemek bağımlısı minik bir faredir. Kalabalık ailesiyle birlikte yaşadıkları evde çerçöp yemek yerine mutfaktan aşırdıkları ve öğrendikleriyle kendine özel yemekler yaparak onları yemeyi tercih eder. Ama bir gün evin sahibi onu görür ve evde savaş başlatır :) Bütün sülale kaçar. Remy ise hayranı olduğu büyük İtalyan usta Gusteau'nun "Anyone can cook (Herkes yemek yapabilir)" başlıklı yemek kitabını da almaya çalıştığı için arkada kalır ve ailesinin peşinden gitse de onlara yetişemez.
Tek başına düştüğü kanalizasyonda mutsuzca dolanırken Gusteau'nun ruhu ona seslenir ve onu doğru yola yönlendirerek tam da Gusteau'nun restoranına götürür.

Gusteau ölmüştür ve restoranının hayran olunacak ünü sönmek üzeredir.. Herkesin kortkuğu yemek eleştirmeni restoran hakkında sürekli kötü şeyler yazmaktadır.

Ama işte kahramanımız Remy tam da bu noktada restoranla tanışır. Başta kaçmaya çalışsa da onunla aynı günde restorana düşen Linguini ile aralarında bir dostluk gelişir ve kimseye çaktırmadan birlikte yemek pişirmeye başlarlar. Bu arada herkes Linguininin, aslinda Remy'nin, yemeklerine bayılır.

Sonunda Remy kendini kanıtlar ve herkese sevdirir. Linguini'nin de Gusteau'nun oğlu olduğu ortaya çıkar ve restoran ona kalır. Eleştirmen de Remy'nin yaptığı Ratatouille yemeğini yiyerek çocukluğunda tattığı lezzetleri hatırlar ve restorana tam not verir :)

2 yorum:

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Hergün seve seve izliyorum bende bu çizgifilmi :)

Ss dedi ki...

" everybody can cook , but it doesn't mean they should." ( herkes yemek yapabilir ama bu herkes yapmalı demek değil. - demiş farecik yerim onu ya ) (=