25 Haziran 2007 Pazartesi

Dead Silence

Jamie (Ryan Kwanten) ve Lisa (Laura Regan) evde otururken zil çalar. Kapıyı açtıklarında kapıda isimsiz büyük bir paket görürler. Kimin gönderdiği belli olmayan bu paketten bir kukla çıkar. Sevimsiz ve ürkütücü görünen bu kuklayı Lisa çok beğenir ve koltuğa oturtur. Jamie yemek almak için dışarı çıkıp eve geldiğinde Lisa'yı ölü olarak bulur.

Polisler olay yerine geldiklerinde Jamie'yi de merkeze götürür ve sorguya alırlar. Dedektif Lipton (Donnie Wahlberg), Jamie'nin karısını öldürdüğünü düşünmektedir. Artık Jamie hem karısının katilini bulmak hem de kendini temize çıkarmak zorundadır..

Böylece katilin kuklayla ilişkisi olduğunu düşünerek kuklayı araştırmaya başlar. Kuklayı yapan Mary Shaw'a kadar gider. Ancak yıllar önce küçük bir çocuğu kaçırıp öldürdüğü düşünülerek kadın dili kesilerek öldürülmüş ve vasiyeti üzerine Jamie'deki gibi 101 kuklasıyla birlikte gömülmüştür. Bundan sonrasını çözmek yine Jamie'ye düşer..

**Dikkat Dikkat**

Sonunda Mary Shaw'ın kuklaları aracılığıyla kendi ölümüne sebep olanları aileleri dahil dillerini keserek öldürdüğü, hepsinin dilini kendine ekleyerek her biri gibi konuşmaya başladığı anlaşılır. Jamie, Mary Shaw'ın yaşadığı ve sahne aldığı yere giderek kuklalarla birlikte orayı yakar. Mary Shaw'un ruhu da (!) yanar. Ama kuklalardan Billy dışarda kalmıştır..

Ben beğenmedim. Katil oyuncak chucky'ye benzeyen bişeydi bence. Çok gerekli bir film değildi yani. Testerenin yapımcılarından olduğu için çok da merakla beklenen bir filmmiş hayret.

Hiç yorum yok: