20 Haziran 2007 Çarşamba

Spiderman 3


Dün sinemaya gittik eşimle. Spiderman kahramanlarımdan biridir diye büyük bir heyecanla gittik.

Filmin sonuna kalmadan filmin ismini değiştirdim ben. Zırlak, sırıtkan ve çığırtkan olsaymış daha iyi olurmuş bence..

Kahramanımız (!) Peter Parker bu filmde tam bir avanak. Sinir oldum ya. Spiderman normalde (bkz çizgi filmleri) esprili, kendine güvenli, 3-5 kişiyi bile alt edebilen bir kahramandır yani. Ama bu film komedi filmi mi aşk filmi mi belli değildi.. Neyse yorumlarımı sona saklayıp da filmi anlatayım biraz..

Peter ve Marry Jane sonunda sevgili olmuşlar. M.J. bir tiyatroya başlamış. Karanlıkta ışıl ışıl parlayarak çıkıp şarkı falan söylüyor beyaz elbisesinin içinde. Çok da etkileyici görünüyor ama ertesi gün gazetelerde hep kötü eleştiriler yazılıyor. Görüntü güzel ama ses yok diyorlar kısaca.. M.J. çok üzülüp olumsuz etkileniyor haliyle. Peter ise Spiderman olmanın verdiği bir şımarıklık gösteriyor. M.J. le gerektiği gibi ilgilenmiyor, kendi derdine düşüyor. Bir yandan da ona evlilik teklifinde bulunmak için ter döküyor..

Bir gün uzaydan bir meteor düşüyor dünyaya. Ama küçük bir şey olduğu için kimse farketmiyor. Tam da o sırada Peter orda olduğu için uzaydan gelen siyah yapışkan şey Peter'ın bisikletine yapışıp onunla evine kadar gidiyor. Bir gün Peter çok sinirliyken uykuya dalınca bu küçük, siyah ve yapışkan şey Peter'ın üzerine yapışıp kırmızı-mavi olarak bildiğimiz kahraman formasını siyaha boyuyor. Peter uyandığında kendini bir binanın tepesinde ters asılıyken buluyor. Siyah şey ona ayrı bir güç katıyor. Peter durumdan memnun tabi. Oysa onu olumsuz etkiliyor bu siyah yapışkan şey.

Harry, babasını öldürdüğünü düşündüğü için Peter'a düşman kesiliyor. Babasının intikamını almak için kabine girip yeşil dumanı o da soluyup Green Goblin junior oluyor. Peter'la ağır dövüş sahneleri sonrasında yere düşüp kendinden geçiyor. Kahraman Peter hemen onu hastaneye yetiştiriyor ve küçük hafıza kayıpları olduğunu öğreniyor. O andan sonra her şey güllük gülistanlık tabi. Kanka falan diye sesleniyorlar birbirlerine. İşte bundan sonra Harry, sırıtkan ünvanını hak ediyor.

Bir yanda da kum adam hayat buluyor. O da meğer Ben amcayı öldüren adammış. Peter bunu duyunca onun da peşine düşüyor tabi.

Peter böyle şeylerle meşgulken M.J. oyundan kovuluyor ve başka bir yerde hem şarkıcı hem garson olarak çalışmaya başlıyor. İhtiyacı olduğunda Peter yanında olmadığı için Harry'e gidip onunla yakınlaşıyor. Sonra pişman olup ordan ayrılıyor.

Peter yapışkan şeyin onu ele geçirmeye başladığını farkedip ondan kurtulmaya çalışıyor. Tam da o sırada rakibi olmaya çalışan Eddie oralarda olduğu için siyah yapışkan ona yapışıyor. Çizgi filmlerden de tanıdığımız uzun sivri dilli siyah cübbeli yaratık halini alıyor Eddie. O da Spiderman'a düşman. O da onu öldürmek istiyor. Tek başına yapamayacağı için kum adama gidip plan yapıyor. İkisi birden Spiderman'a tuzak kurup M.J. yi yakalıyorlar. Peter durumu öğrenince Harry'den yardım istiyor. Harry ilkten reddediyor ama sonunda dayanamayıp o da Spiderman'a yardıma gidiyor.

**Dikkat Dikkat**

Sonunda M.J. kurtuluyor. Harry ölüyor. Kum adam yanlış anlaşıldığını, her şeyi hasta kızı iyileşsin diye para bulmak için yaptığını anlatıyor. Eddie, Peter onu yapışkandan kurtarmaya çalışırken tekrar yapışkana gidiyor ve bom!! Ve son..

Anlatırken, yazarken vs bile canım sıkıldı. Eminim okurken de siz sıkılmışsınızdır. Kötü bir filmdi ya. Acaip hayal kırıklığı oldu yani. Nerde benim yakışıklı, cool, esprili Peter'ım? :(

Hiç yorum yok: