13 Eylül 2007 Perşembe

Death Proof

(Resimler www.images.google.com.tr'den alınmıştır)

Resimdeki sırasıyla; Arlene/Butterfly (Vanessa Ferlito), Shanna (Jordan Ladd) ve Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier) hep birlikte Shanna'nın babasının göl evine gitmek için yola çıkarlar. Eve giderken yolda her zamanki barlarına uğrayıp arkadaşlarıyla buluşur ve vakit geçirirler. Jungle Julia sosyetedendir ve yoldaki panolarda kocaman resimleri asılıdır. Bir radyoda dj lik de yapmaktadır. O günki programında akşam x barda Butterfly ile birlikte olacaklarını ve Butterfly'a bir içki ısmarlayıp da söylediği şiiri ilk kim okursa Butterfly'ın kucak dansı yapacağını söyler. Butterfly'ın bundan haberi yoksa da zaman içinde öğrenir.

Akşam kimse ona bulaşmaz. Sonra aynı barda sevmedikleri Pam'le barda oturduğunu gördükleri bir adam, Stuntman Mike (Kurt Russel) gelir ve şiiri Butterfly'a söyler. Aslında daha önce dans ettiğini ve geciktiğini söyleyerek Mike'tan kaçma fırsatı vardır ama onun korkak sıfatını yememek için Butterfly dans etmeye karar verir.

Barın ortasına geçip seksi bir dans gösterisi sunar. Daha sonra kızlar arabalarına binip göl evine giderken Pam de Mike'ın ölüm geçirmez arabasına biner. Mike dublör olduğunu söyler ve arabası da ona göre döşenmiştir. Pam pleksiglas bir küpün içinde kalır. Pam'ın evine giden yol ayrımına geldiklerinde Mike'ın asıl niyeti belli olur. Arabasının sağlamlığına güvenen Mike arabayı sağa sola savurarak Pam'in öldürücü darbeler almasını sağlar.

Onunla işi bitince diğer kızların peşine düşer. Kızlar fıçı gibi sarhoştur ve yüksek sesle dinledikleri müzik eşliğinde arabalarını sürerler. Mike onlara yetişir ve önlerine geçer. Daha sonra önlerinde durup ışıkları kapatır. Kızların arabası ona yaklaşınca o da arabasını hızla kızlara doğru sürer ve adeta onları biçerek üzerlerinden geçer.

Kızların hepsi ölmüş Mike'sa ufak tefek yaralarla hastaneye kaldırılmıştır. Polis Mike'ın suçlu olduğunu düşünse de gerçekte görünen sarhoş kızların hızla Mike'ın arabasına çarptığıdır. Polis bir şey yapamaz..

Bir kaç ay sonra Mike hastaneden çıktığında dolaşırken başka kızlar bulur. Abernathy (Rosario Dawson), Lee (Mary Elizabeth Winstead) ve Kim (Tracie Thoms) arabalarıyla tatile çıkmaktadır. Abetnathy ve Kim de dublördür ve yine dublör olan Zoe'yi (Zoe Bell) de çağırarak bir cafeye giderler. Onlar tıkınırken Mike da onları dinler. Zoe'nin rüyalarındaki araba satılıktır ve deneme sürüşü için adamla konuşmaya giderler. Mike da peşlerinden.
Arabayla deneme sürüşüne çıkarlarken Lee'yi adamla bırakırlar. Zoe'nin isteği ellerinden arabanın ön kaportasına bağlanmak o Kim arabayı kullanırken hız yapılmasıdır. Bu şekilde bağlanıp hız yaparlarken Mike onlara yetişir ve arabayı savurmaya başlar. Zoe'nin elleri çözülmeye başladıkça hızla giden arabanın üzerinde kalması zorlaşır. Zorlu bir kovalamaca sonrasında kızlar Mike'ın üstesinden gelmeyi başarır.

Mike tepetaklak olur. Kızlar hırslarını alamaz ve yaralı Mike'ı arabadan indirip onu dövmeye başlarlar. Hırslarını alana kadar dayak patak köstek, ellerine ne geçerse onla vurur ve Mike'ın haşatını çıkarırlar.

Filmin başında kızlara işkence eden Mike'ın sonunda hak ettiğini bulmasını izlemek müthiş keyifliydi. Valla sinirli kadının elinden kaçmak ne kadar zor, erkekler buyursun izlesin görsün :)

1 yorum:

Öykücü dedi ki...

Bu kadar mı?Kızlar adamı dövüyor ve film bitiyor mu?Bu filmi kaçırdığıma çok üzülmüştüm.İyi ki yazmışsın.

Öptüm kocaman.