28 Eylül 2007 Cuma

Evan Almighty

Evan Baxter (Steve Carell) haber sunuculuğundan senatörlüğe yeni terfi etmiştir. İlk gün önüne bir sürü dosya konur ve bunları imzalaması istenir. Ekip arkadaşlarıyla birlikte işe girişirler ve Evan dosyaları eve götürür.

Terfisiyle birlikte ev de değiştirmişler ve kocaman büyük bir eve taşınmışlardır. Bir gün evin önüne bir paket gelir. İçindekilere anlam veremez ve paketi bahçede bırakırlar.

Birkaç gün sonra koca bir paket daha gelir. Bu pakette sarı ağaçtan yapılmış tahtalar vardır. Evan bu işe bir anlam veremese de paketlerin ardı kesilmez.

Paketlerin nerden geldiğini anlamaya çalışırken birden Tanrı belirir. Tabi o zamanlar Evan O'nun Tanrı olduğunu bilmez ve inanmaz. Tanrı'yla (Morgan Freeman) bir anda orda burda oluverince anlar ve araştırmaya başlar. Tanrı onun bir gemi inşa etmesini ve türleri tufandan kurtarmasını ister.

Bu arada senatör olarak katılması gereken işler de vardır ama tipi ilk günküne göre baya değişmiştir. Uzaması kesilmeyen ve traş olduğu anda tekrar çıkıveren sakalı ve bıyığı vardır. Saçları da cabası. Olaylardan haberi olmayan eşi Laura (Lauren Graham) Evan'ın bu yeni halini şaşkınlık içinde seyreder. Evan naparsa yapsın sakallarından, saçından ve Tanrı'nın giymesini istediği eski model kıyafetten kurtulamaz.

Her türden ikişer hayvan da Evan'ı takip etmeye başlamış ve hayatı onun için daha da zorlaştırmıştır.

Evan sonunda oğullarını da alır ve gemiyi inşa etmeye başlar. Çevredikiler ona gülse de tam da Tanrı'nın Evan'a fısıldadığı gibi 22 Eylül'de yağmur yağmaya başlamıştır. Ancak yağmur çok uzun sürmez. Bunun üzerine gülüşmeler başlasa da aslında tufan denen şeyin yağmurdan değil barajın yıkılmasından olacağı anlaşılır ve başta gülenler şimdi gemiye binmek için yarışa girerler.

Sonunda Evan, ailesi, komşuları ve bölgede yaşayan hayvanlar tufandan kurtulur. Senatoda da işler yoluna girer.

Hiç yorum yok: