16 Eylül 2007 Pazar

Flushed Away

Kahramanımız Roddy, güzel bir evde büyük bir kafeste yaşayan sevimli bir faredir. Ev halkı tatile gittiğinde Roddy kafesinden çıkar ve listesindeki her şeyi yaparak kendi kendine eğlenir. Akşam olup da uyumaya gittiğinde aşağıdan bir ses geldiğini duyar.

Korkuyla aşağı kattaki mutfağa iner. Garip sesler sonucunda musluktan bir lağım faresi çıkar:Sid.

Tombik Sid Roddy'nin evini çok beğenir ve her şeyden yemeye çalışarak salondaki geniş koltuklara yayılır. O akşam dünya kupası vardır ve onu seyretmek ister. Roddy başta onu gitmeye ikna etmek için uğraşsa da sorunu bu şekilde halledemeyeceğini anlar. Hizmetkar rolüne bürünerek önce jakuziye girmesini tavsiye eder ve onu banyodaki tuvalete götürür. Ama Sid daha önce tuvalet görmüştür ve onun jakuzi olmadığını bilir :) Roddy'i tuvalete iter ve sifonu çeker. Floşş!!
Roddy nerede olduğunu bilemez. Etrafını sülükler sarar. Onlardan kaçarken kendini fare şehrinde bulur. Burası çok eğlenceli bir yerdir ama Roddy evine gitmek ister. Onu evine götürebilecek tek kişi vardır: Rita.

Roddy Rita'nın yerine gidip ona derdini anlatırken Rita'nın düşmanları da oraya gelir. Roddy'nin sakarlıkları sonucunda Rita'nın saklandığı yer ortaya çıkar ve Toad'un adamları Rita ve Roddy'i yakalar. İstedikleri Rita'daki yakuttur. Rita yakutu vermek istemese de Roddy sayesinde yakutun Rita'nın cebinde olduğunu öğrenir ve onu alırlar.

Toad'un adamları Whitey ve Spike yakutla birlikte Rita ve Roddy'yi de alıp üstada götürürler (Toad). Rita'nın el çabukluğu ve becerisi sayesinde Toad ve adamlarından kurtulurlar ama bunu yaparken kaçmakta kullanmak üzere ana kabloyu da alıp giderler.




Toad için önemli olan yakut değil ana kablodur çünkü haince planları vardır. Kurbağa Toad aslında farelerin hiçbirini sevmez ama aklındaki planı gerçekleştirebilmek için fare şehrinde yaşamaktadır.

Rita ve Roddy güzel sahneler içinde kurbağalardan kaçarlar ve sonunda Roddy'i evine ulaşır.

Sid evin altını üstüne getirmiştir ve dünya kupa maçını seyretmektedir. Tuvaleti olmasına rağmen devre arası olmadan tuvalete gitmeyi reddeder. Bunu duyan Roddy'nin kafasında şimşekler çakar. Toad'un niyetini anlamıştır, şimdi Rita ve diğerlerini kurtarmak için fare şehrine geri gitmesi gerekmektedir..
Bu eğlenceli filmi seyretmeniz tavsiye olunur :)

Hiç yorum yok: