4 Eylül 2007 Salı

Live Free Or Die

John Rudgate, Ruggate, (Aaron Stanford) deli dümbül biridir. Film Ruggate'ın Marcus'la (Peter Anthony Tambakis) bir cafede buluşup sahte sürücü belgelerini alıp satmaya çalışmasıyla başlar. Marcus çalma riskine girip de sonucunda çok para kazanmadığını görünce Ruggate'a küfürler savurarak ordan ayrılır. Kahramanımız (!) Ruggate'sa başka işler peşine düşer..

Markette alışveriş yaparken eski arkadaşlarından Langrad'le, mavi montlu, (Paul Schneider) karşılaşır. Langrad'a U-Lock'ın miras kaldığını öğrenince onunla takılmaya başlar. Langrad biraz safça bir arkadaştır ve Ruggate ne derse inanır. Ama Langrad'ın kız kardeşi Cheryl (Zooey Deschanel) cin gibidir (görüldüğü gibi hem cin hem güzel) ve Ruggate'ın her girişimini engeller.

Ruggate bir barda oturmuş Langrad'ı birlikte çalışmaya ikna etmeye uğraşırken Oldfield (R.E. Rodgers) Ruggate'a takılır. Ruggate önce Langrad'a kimseden korkusunun olmadığını ve Oldfield'ı alt edebileceğini söylese de olası bir kavgadan fellik fellik kaçmaktadır. Bu işi başka türlü halletmek için Langrad'le alışverişe çıkar ve iki kutu fren yağı alarak Oldfield'ın evine gider. Su deposunu açar ve iki kutuyu da su kanalına döker. Tam da o saatlerde Marcus yeni iş yeri olan barda bilmeden bozuk midyeleri servis etmektedir. Yegane müşterisi de Oldfield'dır. Oldfield bardan eve gelince arabadan zorlukla iner ve eve girmeye çalışır.

Bundan sonraki sahne Oldfield'ın ambulansla hastaneye götürülmesi esnasında Ruggate'ın tam da ordan geçmesidir. Fren yağlarının çok zehirli olduğunu öğrenmiş ve panzehir olarak önerilen sirkeyi Oldfield'a yetiştirmeye çalışmıştır. Ama çok geçtir. Oldfield ölmüştür ve Ruggate bu cinayeti kendisi işledi sanır..

Fren yağlarını aldığı dükkana çek vermiştir ve cinayeti işleyenin kendisi olduğu anlaşılmasın diye Langrad ile birlikte bu dükkanı soyup çeki almaya karar verir. Ancak dükkanda güvenlik alarmı vardır ve bunu etkisiz hale getirebilecek tek kişi Gazaniga'dır (Ebon Moss-Bachrach). Gazaniga'yla anlaşılır ve dükkana girilir.

Sonuçta çeki alırlar ama bu sefer de polis hırsızların peşine düşer.. Anlaşma için Ruggate minibüsünü Gazaniga'ya verir. Polis minibüsün peşine düşünce Gazaniga'yı yakalar ve yine bir sürü aksilik sonrası polis memuru orda ölür. Bu sefer minibüs sahibi katildir düşüncesiyle polisler yine Ruggate'ın peşine düşer..

Anlatması bile uzun oldu ki daha bahsetmediğim bir sürü şey var. Bence çok gereksiz bir filmdi. En azından benim tarzım değildi. Vakit geçirmek için eğlenceli bile denemezdi. Salak sulak anlamsız filmleri severseniz izleyin aksi taktirde hiç zahmet etmeyin derim.
Resimler imdb ve google'ın images sayfalarından her zamanki gibi..

Hiç yorum yok: