11 Eylül 2007 Salı

Sunshine


Capa, Corezon, Kaneda, Cassie, Trey, Mace, Harvey, Pinbacker ve Searle bir uzay aracında güneşe doğru hareket etmektedir. Bu 9 kişinin görevi sönmekte olan güneşe gitmek ve dünyada hazırlanan bombayı güneşin içine yollayarak patlatmak böylece güneşi eski parlaklığına ve ısısına getirmektir.

Onlardan önce Icarus 1 gemisiyle aynı görev için yola çıkmış olan grup başarısız olmuş ve onlardan bir daha haber alınamamıştır. Bu yeni grup Icarus 2 gemisiyle bir öncekinden daha kuvvetli bir bombayla yola çıkmıştır. Ancak bu dünyadaki son rezervlerdir dolayısıyla başka bomba şansları olmayacaktır.

Güneşe doğru ilerledikçe dünyayla aralarındaki mesafeden ötürü bir noktadan sonra artık dünyayla iletişimleri kesilecektir. Dünyaya son mesajlarını göndermeleri için az bir zamanları vardır ve Capa (Cillian Murphy) 1 saatini içerde geçirerek bütün zamanı harcar..Bu yüzden Mace'le (Chris Evans) kavga ederler.

Searle (Cliff Curtis) frekansları dinlerken tanıdık bir ses duyar. Bu ses Icarus 1'in yardım çağrısıdır. Icarus 2 mürettebatında büyük bir heyecan olur ama Icarus 1'e gidip onlara yardım etmek ve asıl görevlerini tehlikeye atacak her türlü hareketten uzak durmak gibi iki farklı fikir vardır. Tartışma yaşansa da son kararı Icarus 1'in bombasına ihtiyaçları olup olmadığına karar verebilecek kişi olan fizikçinin, yani Capa'nın vermesi beklenir. Capa Icarus 1'e yardım etmeye karar verir.

Herkes uyurken Trey (Benedict Wong) bütün ayarlamaları yapar ve rotayı Icarus 1'e yönlendirir. Ama unuttuğu bir şey vardır. Rotayla ilgili bütün hesapları tam olarak yapsa da geminin dış gövdesini kaplayan yansıtıcıların açısını değiştirmeyi unutmuştur. Rota değiştiğinde yansıtıcılar uygun açıda olmadığından dış gövde zarar görür. İki kişinin dışarı çıkıp panelleri tamir etmesi gerekir. Bu kişiler de 1. kaptan Kaneda (Hiroyuki Sanada) ve Capa'dır. 2 mürettebatın dışarı çıkabilmesi için geminin döndürülmesi ve hasarlı bölgenin mümkün olduğunca gölgede bırakılması gerekir.

Ama Icarus 2 de zeki bir beyindir ve görevi engelleyebilecek her türlü durum karşısında kendi emirlerini kendisi verebilmektedir. Üstelik gemide her şeyi sabote edebilecek biri de vardır..

Başlangıçta çok güzeldi. Çünkü ne zamandır bir uzay filmi seyretmemiştim. Güneşin görüntüleri çok güzeldi. Ama beklediğim etkiyi alamadım yine de filmden. Sonlara doğru salaklaştı. O adam nerden çıktı gibilerinden :)

Yine de fena film değildi. İyi seyirler!

Hiç yorum yok: